torsdag 21. februar 2008

Når Lille Bolla blir litt større vil jeg jobbe med interiør!

Øyesykepleieren har bestemt seg... Livet er for kort til å kaste bort tiden på et yrke som bare føles som en jobb. Jeg vil bruke dagene mine på noe jeg virkelig brenner for, nemlig interiør! Tenk dere, så fantastisk! Å endelig vite hva man virkelig vil, og så gjøre noe med det. Litt over halvveis i interiørkonsulent utdannelsen nå, og kun måneder igjen av mamma-permisjonen. Så bærer det avsted til drømmejobben! Håper jeg... Har såvidt begynt å forhøre meg, så dette blir spennende! Så får pappa og Lille Bolla styre huset til over sommeren:-)

søndag 17. februar 2008

Å nei!!!!


Kameraet mitt har takket for seg... Nå må jeg vente til mannen min får kjøpt nytt kamera i Vegas. Men det blir i allefall et bra speilrefleks kamera:-) Det gamle var et vanlig Sony digitalt. Ingen nye bilder herfra på en stund. Noen tips i forhold til type speilrefleks å kjøpe?
Hilsen Godteklumpen i Sofakroken

lørdag 2. februar 2008

Småsaker hjemmefra...

Lysekronen til venstre henger over kjøkkenøya, mens den lille trearmede henger på soverommet vårt.


Madonna statuen er kjøpt på
Tornerose i Tønsberg,
perlekjedet fra en landsby i
Australia, og sigaresken fra
Kina. Mormors heklede duk
ligger på mitt kjære gamle
skrivebord som morfar lagde.


Det fantastiske grafitti bildet er laget av en Tønsberg kunstner som heter Steinar Caspari Solvang.Hesten fra Kina er i tre, med bladgull. Den er min kjæreste eiendel... Enlgevingene fikk den til jul, men vi synes den kler så godt å være Pegasus, så vi lar de være på.
Det vakre kinesiske brudeskapet fikk
jeg av min mann i julegave!! : )


Lyslenken i fil-de-fer skålen med hank
trives i den mørke kroken.

På baderomshyllen sitter min lille jade-buddha og passer på juvelene til mor. I barselgave fikk jeg to søte små englebarn-gutter fra mannen min. Den bittelille skålen i messing kjøpte jeg på et marked i Kina.


Karaffelen fikk vi i bryllupsgave av våre skotske kilt-bærende venner. De småsakene er kjøpt rundt omkring i Tønsberg og Oslo både brukt og nytt, mens viften er fra en kinesisk restaurant i Cannes.
Det antikke kinesiske fugleburet i eksotisk treslag har jeg fått av min far. Det ble med hjem til Norge med flyttelasset. Sønnen min og jeg kjøpte to søte små julefugler til å bo i det. Vann- og matskålen er i kinesisk porselen. Det har masse vakre utskjærninger.

En påminnelse for oss mødre...


Hverdag

Når en morragretten unge
slår seg vrang og rekker tunge,
og nekter å ta klær og støvler på.
Når melkeglassa veltes
og geitostmaten eltes
mellom fingre som er klønete og små…

Så husk at denne dag må du ta vare på.
Den forsvinner mellom fingra dine nå.
Engang vil du savne slitet.
Da er det for sent å vite -
det er du som gjør din dag og tinning grå.

Når skrikinga og skrålet
Blir litt mer enn du kan tåle,
og du kjefter på en glede og en lek.
Når du har glemt å leve
midt i hverdagen og strevet,
og tålmodigheten din har satt strek…

Så husk…

Du er kysten som de engang seiler fra.
Si meg -hvem er stor, og hvem er liten da?
Når framtidshavet ligger som et speil,
så blås din medvind inn i deres seil.

Når lørda`n blir til sønda`,
Du ber en stille bønn da
om at unga ikke våkner klokka fem.
Men Vårherre kan`ke love
at du skal kunne sove
når to små kommer inn med morraklem.

Så husk…

- Louis Jacoby-

fredag 1. februar 2008

Jeg absolutt elsker Interiør!!!Jeg kan se og se i interiørbladet, vandre hvileløst mellom hyllene i interiørbutikker, bli helt firkantet i øynene av å surfe på nettsider med interiør og shoppe mannen min fortvilet... Så mye elsker jeg interiør at jeg er i full gang med interiørstudiet ved NKI.
Nærmest mitt hjerte ligger Shabby chic, men jeg er redd jeg ikke er en fullblods på området. Heller kanskje litt mye mot moderne skandinavisk. Men jeg elsker å blande stiler, gjerne noe gammelt og noe nytt. Med oppvekst i Asia kommer en del inspirasjon derfra også.
Det viktigste for meg er at jeg skaper et hjem, et sted med atmosfære og sjel som vi i familien, og venner som kommer på besøk, kan føle seg hjemme i. Det skal jo også gjenspeile menneskene som bor der. Og ferdig blir man som dere sikkert vet, aldri...
Mine absolutt favoritt butikker er Chic Living i Tønsberg (verdt turen til byen bare for butikkens skyld), Tinnies Hus i Tønsberg, ROOM i Oslo, Bolia, Designers Guild, Hilmers Hus, Verket Interiør, Laura Ashley, Lisbeth Dahl, Milla Boutique, Jane Doe, Bolina, Designtorget, Eske, Shabby, noe så enkelt som Kremmerhuset, og selvfølgelig massevis av nettbutikker(men jeg foretrekker å ta og føle på ting før jeg kjøper de).
Alt i alt har jeg nok min egen stil, og er en perfeksjonist. Blir stadig småmobbet av mannen min for all arrangering frem og tilbake hjemme, for ikke å snakke om alle handleposene jeg prøver å snike inn i ny og ne... Han synes visst at mye av det fantastiske jeg kjøper er nokså unødvendig ;-)

Check out my Slide Show!

Hjemmet mittVårt deilige, romslige kjøkken. Valget falt til slutt på Italienske GED. Husets viktigste rom!Riktig så stemningsfullt i jula med masse levende lys, og fyr på peisen. Huset har sjel, og en fantastisk atmosfære. Det første stedet siden Hegra, at jeg har følt meg så hjemme...


Vår vakre edelgran. Nikolas og jeg pyntet til den store gullmedaljen, både meg nytt og gammelt, hjemmelagd og kjøpt. Legg merke til fjellet med julegaver under. Det tok sin tid...

Den nye sjefen i huset:


Den nye sjefen hjemme hos oss heter Benjamin. All Pappas sjarm og sosiale evner pakket inn i en liten bolle med Mammas øyne og storebrors smil. Verden kretser selvfølgelig rundt ham for tiden, som seg hør og bør. Med den beste storebroren mulig er livet slett ikke verst for den lille krabaten på 9 (ni!!!) kg

Hytta vårres


Det var en gang en tømmerhytte ved fjellvannets bredder i trivelige Trøndelag... Mamma og Pappa har tegnet

den selv, og en lokal håndtverker tok seg av jobben. Dette er vel stedet vi i min familie drar for å virkelig koble av og fylle lungene med frisk luft. Med Frigg på plass, Papen som kokk, fyr på peisen og familien min, finnes det ikke bedre sted å være! Solnedgangene(og soloppgangene) må være noen av verdens vakreste! Synd vi kommer oss opp dit så sjeldent...