tirsdag 24. februar 2009

Kjøkkenet vårt

Kjøkkenet vårt er Italiensk GED. Gleder meg til å få behandlet benkeplatene slik at de blir lysere med hvitolje. Angrer litt på at vi brukte sykt mye penger på akkurat det. Ser altfor oransje ut synes jeg...

Ekstrakjøleskapet er alltid fylt til randen med drikke av forskjellige slag; også kalt 'Morro-kjøleskapet'. Særdeles vakkert er det ikke, kunne heller passet med et nostalgisk SMEG kjøleskap i kremfarge... Men kunne ikke bare slenge ut mitt praktiske gamle kjøleskap heller.

Jeg er særdeles fornøyd med sjablongen fra Lunehjem.no som pryder kjøkkendøren.

Trancherbordet fra Ikea er fylt med fargerike effekter, og småen elsker å herje og kaste alt rundt seg før han blir stoppet av mamma...

Lekser, frokost og innimellom andre måltider, samt laptop jobbing foregår ved kjøkkenøya. Jeg ser for meg Tolix barstoler i kremfarge... Når vi har fest lager vi ofte buffet som fyller hele øya slik at gjestene kan forsyne seg med akkurat det de vil. Vi er tapas-fans!

Sittebenken med puter er kjekk både for voksne og barn. Gutta har masse leker i skuffene. De vakre putene er fra Anouska. Glemsk som jeg er for tiden har jeg vært nødt til å skrive på skoletavlen at ungene må få vitaminer hver dag... Ja ja, litt dekorativt er det jo også.

Etter oppussingen er kjøkkenet så godt som ferdig. Mangler nå bare å få 'pakket inn' vifterøret langs taket/veggen så er det bare småtteri som gjenstår. Jeg drømmer om å få pakket mircobølgeovnen inn i ett av høyskapene, den er jo så stygg. Og kanskje en kul lyslenke til å henge over det lave vinduet sammen med de søte kortene jeg har hengt opp?

Skal bli godt å bli kvitt lekegrinda etterhvert, men den er jaggu god å ha når småen tar helt overhånd...

Så, det er vårt kjøkken, og vi er veldig glad i husets hjerte:-)

Savner jobben min, men innser at jeg må bruke tid på å bli frisk først. Så får jeg heller mekke litt med det jeg har her hjemme. Mannen min er svært så kreativ for tida, og kommer opp med ideer jeg aldri ville tenkt på. Dere skal få se hvordan stuen ser ut etter en vi flyttet rundt på hans oppfordring i går kveld! :-)

onsdag 18. februar 2009

Spisestue og stue

Min kjære kjøpte en kjempedeilig og stor lesestol til meg; Ektorp fra Ikea:-) Vi flyttet rundt på alt mulig i spisestuen og laget en egen lesekrok foran peisen. Jeg skal sannelig ordne og dandere litt i kveld for å få tatt noen stemningsbilder! Bildecollagen fra bryllupsfesten vår har vår kjære familiefotograf An-Magritt ordnet, jeg har hengt lyslenke over som pynt og bildebelysning... Jeg tok dette bilde fra vindeltrappen som går fra spisestuen og opp i 3 etasje. Det er åpent helt opp og er ca 5-6 meter helt opp! Med mørke bjelker ser det riktig så sjarmerende og rustikt ut!


Denne fantastiske vakre og gamle gyngehesten fikk jeg kjøpt ferdig restaurert fra Landcharm.no
De har mye for oss som liker vakre gamle ting med sjel... Pakken lå klar på posten bare 2 dager etter bestilling! Snakk om kjapp service!
Det ble stor iver og ståhei i stua da minsten skulle prøve-ri for aller første gang! Snakk om glede!


Dette vakre rose-mønstrete quilteteppe fra Jeanne d'arc Living kjøpte jeg for å ha oppi den nye lesestolen min. Ble litt for sterilt uten noen accessoirer synes jeg:-) Dessuten blir den jo enda mykere og deiligere med det tykke pleddet i. Nå mangler jeg bare en hvit langhåret saueskinnfell til å legge over puffen!


Serviettholderen fikk jeg i julegave i fjor, og selv om dette er juleservietter med 'Hellige natt' på fransk er de så diskre at de får brukes i februar også...


Minsten digger den nye kroken å utforske, spesielt den nye leselampen med kjede å trekke i for å slå av og på (IKEA). Myke deilige puter (TineK) må til, og jeg synes det ble riktig så innbydende:-)


Denne rustikke kurven fra House Doctor har jeg ønsket meg lenge. Kjekt sted å oppbevare ekstra puter og pledd.

Denne hvite gyngestolen fikk eldstegutten av Mormor og Besse når han var liten. Nå har minsten i huset arvet den. Gjett om det er populært med egen stol! Puten derimot blir kastet veggimellom...

Vin ja, det er vi glad i! Fine korker samler jeg på. Mye god stemning og gamle minner oppi denne sølvbollen ja. Hi hi


Stearinlys står klart i hele huset. Jeg sverger til IKEAs Vi brenner i gjennomsnitt 5 vanlige, og 8 telys hver dag... Oi!!


Ble så fornøyd med 1700 talls rullegardinene mine at jeg bare må legge ut et bilde til! Lekkert hva? Det ble akkurat slik jeg hadde håpet:-)


Drømmer om å få sydd noen loose-cover i hvitt til de to gamle blå stolene våre. Mannen min er vel ikke helt enig... Pleddet blir brukt som prøvekanin enn så lenge ;-) He he


Jeg samler på søte, rustikke tresneller med bånd. Det er alltid bruk for dem på et eller annet vis, og så er det så dekorativt i kurven når de ligger der!

søndag 15. februar 2009

Valentinespakke og tv-stuekos


I 3 etasje i huset vårt er det skråtak, hvitmalt og veldig koselig. der står den gamle sofaen fra Ikea med nytt loose-cover i lin (en fantastisk duk fra Bastion). Jeg er så fantastisk glad i lin og elsker de sjarmerende putene i lin med fransk tekst og Madonna trykk!
Eldstegutten på snart 8 regjerer vanligvis her oppe, med vennebesøk og lek.
Det er fjernet et soverom oppe slik at det er helt åpent fra spisestuen og opp. Veldig sjarmerende og noe av det vi falt for på visningen...
Kuskinnet fulgte med oss fra Oslo.
Den gamle kassen med Margarin-trykk på er min kjæres. Han drev nemlig butikk i Helgeroa før:-) Og Morfaren hans før ham. Så den er riktig gammel.Gjett om jeg ble glad når jeg åpnet posten i går! Jeg hadde nemlig spesialbestilt noen lekkerbiskener fra Hespe, min kjære med-blogger...
Så da ble det Valentines gave til min bedre halvdel allikevel:-) Se så nydelig hun hadde pyntet pakken! Tusen takk for det søte, oppmuntrende kortet også Hespe...


Hespe lager nemlig vidunderlige lavendelposer i lin, og jeg ba pent om hun kunne lage 2 stk med større løkke og fransk tekst 'Dormez bien' som betyr sov godt... De passet perfekt på sengen vår!

Håper alle har hatt en flott helg.

Klemmer fra en syk og sliten Sussen som slapper av i sengen med interiørblader og lavendelduft...

onsdag 11. februar 2009

Forvandling fra oljet eik til 'hvittet' eik -
Neste prosjekt:

Man kan ikke bare handle inn hele tiden har jeg funnet ut. Så da må man gjøre noe med det man allerede har. Kjøkkenet vårt er italiensk og kostet ganske mye. Vi bestilte tykke benkeplater i oljet eik og 'svevende' åpne hyller for at kjøkkenet ikke skulle virke så lukket og kompakt. Problemet nå er at jeg synes de er vel gylne.
En god kollega av meg ga meg tipset med å olje med hvitolje etter å ha fjernet det gamle oljelaget. Bare jeg får tid, krefter og styrke nok til å sette igang med prosjektet skal jeg prøve. Først på en liten lite synlig flekk selvfølgelig, før jeg setter igang for fullt. Tror dere det kan bli fint? Med litt lysere, hvitaktige benkeplater og hyller? Passer kanskje bedre inn i stilen ellers i huset også...

Håper på tips eller gode råd fra bloggvennene mine:-)

Klemmer fra Sussen

søndag 8. februar 2009

Detaljer hjemmeMed all snøen ute virker våren laaaangt unna. Men tenk; om bare 3 måneder er det 17 mai! Jeg har allerede hamstret masse vårblomster som dere ser... Det dufter nydelig i hele huset takket være svibler, denne gangen i blått. Kjøpte også en for meg ny blomst, anemone. Vakker der den strekker seg etter sollyset.

Spisestuebordet i oljet eik er jeg så lei at jeg har dekket det til med hvit duk. Det hjelper litt... Sukkerbitkoppen med lokk fikk jeg på jobben pga et lite skår. Riviera Maison har så mye fint! De søte små postkassene fra Bruka henger på veggen på kjøkkenet så vi slipper alle mulige papirer osv som flyter rundt på benken...

Ellers pusler jeg rundt og ordner litt hjemme for tiden. Så mye som jeg orker da. Fyrer litt i peisen også.

Tenk i natt var det 13 kuldegrader, og hos Mamma og Pappa i Australia har de godt over 40 varme! Det er temperaturforskjell det!

Ha en fortsatt nydelig solfylt mandag jenter.

Klemmer, Sussen